Et jordvarmeanlæg er en af de absolut mest effektive varmesystemer på markedet, og det er ikke uden grund, at mange husejere og erhverv benytter sig af denne varmetype.
Hos Gyrstinge VVS har vi gennem mere end 40 år været fortalere for brugen af alternativ og grøn energi i Danmark, og vi har stor erfaring med etablering af jordvarmeanlæg for såvel private som erhverv.
Vi udfører blandt andet:
Har du spørgsmål vedrørende anlæg af jordvarme, kan du skrive til os via formularen her på siden eller give os et kald på telefon: 57845323
Udfyld formularen, og få hjælp til valg af varmekilde. Vi vender tilbage hurtigst muligt.
Oliefyrene får nu skarp konkurrence fra moderne varmepumper.
Jordvarmen udnytter solens oplagrede energi i jorden ved hjælp af varmepumper. Det er også muligt udvinde varme af søer, stalde og ventilationsluft.
Da energikilden således er billig, kan et jordvarmeanlæg på længere sigt vise sig at være en fornuftig investering. Dertil kommer, at jordvarmeanlægget er støjsvagt og miljøvenligt.
Et jordvarmeanlæg er et system med en varmepumpe, som sørger for opvarmning af eksempelvis en bolig. Som varmekilde bruges jord.
Via et varmeoptagende kredsløb opsamler varmepumpen lavtemperaturenergi fra jorden og fører denne videre til en fordamper.
Herfra føres energien videre til en kompressor, hvor den omdannes til højtemperaturenergi, inden den til sidst bliver afleveret til centralvarmeanlægget via en kondensator.
Bortset fra jordslangen er hele systemet samlet i et enkelt kabinet, der ikke fylder mere end et almindeligt oliefyr.
Varmepumper benyttes desuden til ventilation og forbedring af indeklimaet i huse. Luften i boligen bliver udskiftet, og den brugte indeluft genvindes til opvarmning og varmt brugsvand.
Maskinen er påmonteret et jordspyd til at pløje fugen med. Jordspydet kan skiftes ud med en slangenedlægger, som trækker slangen ned i fugen.
Jordspyd trækkes gennem jorden for at gøre klar til slangenedlægger. Derved undersøger man samtidig, hvad der befinder sig i jorden - f.eks. store sten.
I tilfælde af store sten køres der udenom, og slangen lægges efterfølgende udenom forhindringen.
Jordspyddet drejes og køres rundt om eventuelle forhindringer. Derefter fortsættes i det oprindelige spor.
Slange lægges efterfølgende udenom forhindringen.
Når spyddet er trukket igennem jorden, skiftes der til slangenedlægger, som trækker slangen ned i den ønskede dybde. Det tager ca. 4-5 timer at nedlægge et anlæg på 400 meter.
Når slangen er på plads, køres der et par gange frem og tilbage over området og eneste spor er efter larvefødderne fra maskinen. Området kan omgående genetableres.
Hos Gyrstinge VVS anbefaler vi, at du indgår en fast serviceaftale på dit centralvarmesystem. På denne måde er du sikret at dit varmeanlæg synes med jævne mellemrum og fungerer optimalt. Kontakt os på 57845323